Informatie

Op deze pagina vindt u alle informatie betreffende de Covid-19 sneltest.

Wat houd de sneltest in?

Als u aankomt op onze sneltestlocatie blijft u in uw auto zitten. Onze medewerkers zullen u bij de ingang opvangen en blijven bij u tot aan het vertrek. Na de verificatie van de afspraak en de identificatie van uw rijbewijs of identiteitsbewijs vullen we het sneltestformulier in. Deze mag u zelf al uitgeprint en ingevuld meenemen. Indien u dit niet hebt, dan zullen wij dit samen met u invullen.

Na het oprijden bij de testtafel blijft u in de auto zitten. U doet uw hoofd 30 graden achterover en wij zullen een testsonde in uw neus invoeren tot de keelholte/neusamandel en terug. Vervolgens voeren wij deze testsonde weer bij de keelholte in, langs de huig naar de neusamandel en terug.

Hierna testen wij de testsonde en stellen wij ondertussen de factuur op die u direct dient af te rekenen. Na 20 minuten delen wij de uitslag van de sneltest met u mede.

Wat te doen bij een positieve uitslag?

Indien u viruspositief getest wordt, zullen wij dit direct met u mededelen, hierbij moet u in quarantaine om verspreiding tegen te gaan. U krijgt van ons per email een brief voor de GGD voor het uitvoeren van een PCR-test, ondertekend door onze ondersteunende arts.

Het is noodzakelijk dat u zelf aan de GGD doorgeeft dat u positief bent getest. Vervolgens dient u een afspraak te maken bij de GGD om daar de PCR-test te laten verrichten.

Wat te doen bij een negatieve uitslag?

Indien u virusnegatief getest wordt, zullen wij dit direct met u mededelen. U krijgt van ons per email een brief waarin de negatieve uitslag staat vermeld.

Hoe lang duurt het voor je de uitslag krijgt?

De sneltest zal vanaf ontvangst bij de testtafel tot aan het mededelen van de uitslag ongeveer 20 minuten in beslag nemen.

Privacywetgeving

In verband met de privacywetgeving worden de papieren registratieformulieren 1 jaar bewaard in een beveiligde omgeving. De digitale gegevens worden na 1 week gewist.